Merensininen keittiö: kodin sininen sydän Haukilahdessa

Uskallusta ei puuttunut, kun Outi Hilakari teetti elämänsä ensimmäisen keittiöremontin. Merensininen keittiö syntyi tiiviissä yhteistyössä Kitzenin Heini Paassolan kanssa. Rohkea värivalinta ja keittiötoimintojen piilottaminen tekivät valoisan rivitaloasunnon pääoleskelutilasta entistä tyylikkäämmän ja viihtyisämmän.  

Kun Outi perheineen löysi sopivan asunnon pitkän etsinnän jälkeen, keittiöremontti päätettiin toteuttaa hetimiten koronasta ja taloyhtiön tulevaisuudessa siintävästä putkiremontista huolimatta.  Kodissa oli ostohetkellä täysin toimiva ja melko hyväkuntoinen 18 vuotta vanha keittiö, joka oli toimitettu samalta tehtaalta mistä Kitzenin keittiöt tulevat tänä päivänä. Avokeittiö oli kuitenkin toteutettu omalle aikakaudelleen tyypillisellä tavalla niin, että kodinkoneet ja työpisteet olivat näkyvissä, eikä huonekorkeutta oltu hyödynnetty optimaalisesti.

Keittiö ennen. Edellisessä remontissa asunnon silloiset omistajat tekivät keittiöstä avokeittiön kaatamalla olohuoneen ja keittiön välisen seinän.

Perheen toiveet

Perheen toiveissa oli helppohoitoinen keittiö, joka ilmeltään sopisi avoimeen tilaan, ja jossa uudet kodinkoneet ja muut kodin pienlaitteet jäisivät piiloon. Koska yläkerran hyväkuntoinen parketti päätettiin remontissa säilyttää, haluttiin myös keittiön värin ja tyylin muodostavan tummansävyiselle lattialle riittävän voimakkaan vastaparin.

Useammasta muutosta huolimatta Outi tai hänen miehensä eivät olleet koskaan aikaisemmin toteuttaneet keittiöremonttia. Remonttiin lähdettiin kuitenkin luottavaisin mielin. Suunnitelmia ja tarjouksia pyydettiin kolmelta kotimaiselta toimijalta. Kitzen valikoitui kuitenkin jo aikaisessa vaiheessa keittiön toimittajaksi tarjolla olleiden uniikkien tuoteratkaisujen takia, sekä myyjän ammattitaidon ja aloitteellisuuden ansiosta.

Kuvat Kristian Maukonen. Kuvauslainat Iittala ja Georg Jensen.

Merensininen Puuterimatta Keittiö

Perhe ihastui keittiön ovissa erityisesti Kitzen Puuterimattaan. Täysmatta pinta joka hylkii sormenjälkiä todettiin loistavaksi valinnaksi avoimeen, valoisaan tilaan. Kun lisäksi väreistä Merensininen sopi kauniisti tumman puulattian kanssa, oli suunta selvä. Kolmas asia joka perhettä miellytti Kitzenin mallistossa oli alakaappien toteutus ilman vedintä niin sanotulla runkoon jyrsityllä sormilovella, josta on helppo saada ote.

Messinki, Avohyllyt ja Calacatta

Outin toivomat messinginväriset yksityiskohdat toteutettiin korkeiden komeroiden vetimillä sekä altaalla ja hanalla. Tasoksi valikoitui erittäin kestävä Calacatta-kvartsitaso, jonka hieno kuvio pääsee oikeuksiinsa sekä pitkässä tasossa että avohyllyseinämässä. Outi on erittäin tyytyväinen Heinin oivallukseen keventää takaseinän ilmettä lisäämällä avohyllyt suunnitelmaan.

 

Bora Pure

Vanhan keittiön huippuimuriin kytketystä kömpelöstä liesituulettimesta päästiin remontissa eroon pienen mutkan kautta. Nyt tilalla on erittäin tehokas, mutta huomaamaton Bora Pure keittotasoon integroitu liesituuletin, jota Outi kehuu vuolaasti.

Rahanarvoiset vinkit

Heini keksi myös keinoja toteuttaa erikoistoiveita kustannustehokkaasti. Koska aamiaiskaapin ovet ovat suurimman osan ajasta kiinni, ne toteutettiin edullisella taitto-mekanismilla, joka ei myöskään syö kaappitilaa. Heinin suosituksesta viinikaapiksi valittiin huomaamaton, tason alle sopiva edullinen malli.

Lopuksi

Kaiken kaikkiaan Outi on tyytyväinen että keittiöremontti toteutettiin juuri nyt. Kokeneen suunnittelijan johdolla suunnittelu pystyttiin aloittamaan ripeästi etänä Teamsin kautta. Tuleva putkiremontti huomioitiin keittiön toteutuksessa niin että siihen voidaan aikanaan ryhtyä ilman että keittiötä tarvitsee purkaa. Vaikka perhe asui muualla remontin ajan, kaikki sujui suunnitellusti Heinin hoitaessa aikataulutuksen, projektinjohdon ja tiedottamisen työmaan kanssa.

Ihan vielä perhe ei pääse nauttimaan keittiön antimista isommalla porukalla, ainoastaan uudet naapurit ovat päässeet kurkistamaan ja ihastelemaan keittiön uutta syvänsinistä sydäntä.  Koska perheen vanhemmat viettävät tällä hetkellä suurimman osan ajasta kotona etätöissä, uusi viihtyisä keittiö tuottaa kuitenkin iloa jokaiseen päivään jo nyt.