Väri-ideoita keittiön suunnitteluun

Maailmalla näkee toinen toistaan kiinnostavampia väriyhdistelmiä ja luovia ratkaisuja keittiöissä. Kuinka luoda  vaihtoehtojen paljoudessa värimaailma, joka on samalla ajaton mutta persoonallinen?

Kuluneet vuodet ovat vaikuttaneet ihmisten mieltymyksiin ja kotoilu on kasvattanut suosiotaan. Kodin keittiölle on asetettu uudet tavoitteet, jotka näkyvät myös värivalinnoissa. Toimivan keittiösuunnittelun lähtökohtana on omistajan mieltymykset, mutta keittiöltä odotetaan toimivuutta yhä useampiin käyttötarkoituksiin.

Kotikeittiön ajaessa ravintolan, kahvilan, toimiston ja rauhoittumistilan virkaa, kaivataan keittiöltä persoonallisuutta ja arjen luksusta. Valkoisen, beigen ja harmaan sävyt toimivat varmoina valintoina monikäyttöisessä tilassa ja esimerkiksi beigen ja harmaan sekoitus greige jatkaa kestosuosikkina.

Beige, Greige ja Savu yhdistettynä massiivitammeen ja Sensa-graniittitasoon.

Vaikka luonnolliset vaaleat sävyt jatkavat suosiotaan, persoonalliset värit näkyvät myös modernissa keittiön sisustuksessa. Vihreän eri sävyjä näkyy keittiöissä pehmeiden luonnonvärien rinnalla.Vihreän sanotaan toimivan rauhoittavana ja maadoittavana värinä. Pehmeisiin vihreän ja luonnon eri sävyihin parhaana väriparina toimii metallinhohtoiset vetimet ja yksityiskohdat.

Pohdi omaa värimaailmaasi, missä väreissä tunnet olosi kotoisaksi ja mitkä värit ilahduttavat. Trendiväreistä voi poimia piristystä ja aikaa kestävä keittiö syntyy omia mieltymyksiä ja tarpeita kuunnellen. Kotikeittiössä saa näkyä persoona ja myös ajatonta keittiötä voi piristää väreillä ja yksityiskohdilla.

Kannattaa miettiä myös omia ruuanlaittotottumuksia: oletko siisti nautiskelija vai boheemi kokeilija. Keittiön tasoilla on vaikutusta niin keittiön sisustukseen kuin käytännöllisyyteen. Vaaleat ja luonnolliset tasovärit ovat armeliaampia kokeilevassa keittiössä, mustassa tasossa taas roiskeet saattavat erottua helpommin. Tammikeittiössä pinnat ovat lämpimiä ja eläväisiä.

Suomessa valmistetuissa Kitzenin keittiöissä on ainutlaatuiset räätälöintimahdollisuudet. Voimme toimittaa keittiösi missä vaan toivomassasi värisävyssä. Kitzenin ainutlaatuinen puuterimattakäsittely antaa maalatuille pinnoille lähes laminaatin veroisen iskunkestävyyden ja hylkii sormenjälkiä.

Beige, Ruusu ja Minttu yhdistettynä terrazzo-tasoihin.

Tärkeät vinkit värien käyttöön

 

1. Suosi murrettuja sävyjä:

Keittiön kaapeissa on paljon pinta-alaa. Räväkät värit hallitsevat helposti tilaa, ja kyllästyminen saattaa yllättää nopeasti. Jos rakastat kirkkaita värejä, tuo ne keittiöösi pienissä yksityiskohdissa, tai persoonallisissa ratkaisuissa, joita voit vaivattomasti vaihdella tai muuttaa.

2. Käytä useampaa väriä näin:

Jos olet valinnut vastavärit, käytä tummaa väriä alakaapeissa ja vaaleaa väriä seinäkaapeissa, muuten syntyy epätasapainoinen vaikutelma. Lähivärit ovat yhtä tummia, joten ne ovat vapaasti yhdisteltävissä.

Puun ja värin yhdistäminen on helpompaa kuin kahden värin yhdistäminen. Ole kuitenkin tarkkana jos muualla tilassa on käytetty paljon puuta, jottei yleisilmeestä tule tunkkainen.

3. Muista kiiltoasteen vaikutus:

Väri näyttää usein täysin erilaiselta riippuen siitä mikä sen kiiltoaste on. Tarkastele aina väriä valitsemassasi kiiltoasteessa. Kiiltoaste vaikuttaa myös keittiön yleistunnelmaan ja tyyliin.

Kitzenin pintakäsittelyvalikoima on hyvin laaja aina täysmatasta puuteripinnasta puleerattuun korkeakiiltoon. Jos keittiöön haluaa tuoda eri kiiltoasteita, paras tulos syntyy yhdistämällä kiiltävä maalattu ovi mattapintaiseen puuviiluun.

4. Luo kontrasteja:

Jos haaveilet yksivärisestä keittiöstä, muista että väri ei myöskään ole sama kaikissa materiaaleissa. Vertaa keittiösi materiaalimalleja toisiinsa. Vaikuttaako kokonaisuus yksivärisenä kirjavalta tai tylsältä? Pohdi kontrastin lisäämistä erivärisen altaan, hanan tai vetimen avulla.

5. Testaa väri aina paikan päällä:

Värimalli tulee aina nähdä siinä tilassa mihin väri tulee. Väri pääsee oikeuksiinsa vasta hyvässä valossa. Jos joudut valitsemaan värin ennen kuin lopullinen valaistus on paikoillaan tilassa, pyri lavastamaan valaistusolosuhteet.

Ruusu ja Kadetinsininen.